Uitleg shortcodes

Hieronder staan een aantal voorbeelden van shortcodes die u kunt gebruiken op uw pagina’s. De volgende basis-shortcodes zijn beschikbaar [programma], [uitslagen] en [afgelastingen]. De weergave hiervan kunt u echter helemaal aanpassen.

Programma

De volgende kolommen(velden) zijn er beschikbaar bij het programma:
wedstrijdcode wedstrijdnummer thuisteam uitteam
competitiesoort competitie klasse poule
datum vertrektijd aanvangstijd wedstrijd
status scheidsrechters scheidsrechter accommodatie
veld locatie plaats rijders
kleedkamerthuisteam kleedkameruitteam kleedkamerscheidsrechter

Een aantal voorbeelden op een rij:

Programma komende week (standaard)

[programma]

Programma (thuis) komende week

[programma thuis="JA" uit="NEE"]

Programma (uit) komende week

[programma thuis="NEE" uit="JA"]

Programma komende 3 weken na volgende week

[programma aantaldagen="21" weekoffset="1"]

Programma komende week met de velden (datum, thuisteam, uitteam, aanvangstijd, vertrektijd, scheidsrechter en de rijders

[programma velden="datum,thuisteam,uitteam,aanvangstijd,vertrektijd,scheidsrechter,rijders"]

Let op! Heeft u plugin versie 2.0?

Heeft u versie 2.0 van de plugin (dus met logo’s) dan moet er voor het thuisteam de code thuisteamclubrelatiecode en voor uitteam de code uitteamclubrelatiecode om de logo’s te tonen.

Sorteervolgorde

De sorteervolgorde van het programma kan worden aangepast in de shortcode. [programma datum_sorteervolgorde="datum"] Er kan worden gekozen voor: datum (standaard), datum-omgekeerd, datum-team-tijd, datum-team-tijd-omgekeerd en team.

Leeftijdscategorie

De leeftijdscategorie kan worden meegegeven aan de shortcode. Op deze manier kan er een weergave worden gecreërd voor bijv. alleen het programma van de senioren. Dit kan op de volgende manier: [programma leeftijdscategorie="senioren"]. Er kan worden gekozen voor: senioren, junioren en pupillen.

Spelsoort

De spelsoort kan worden meegegeven aan de shortcode. Op deze manier kan er een weergave worden gecreërd voor bijv. alleen de spelsoort zaal (dus alleen de zaalteams). Dit kan op de volgende manier: [programma spelsoort="za"]. Er kan worden gekozen voor: alles, za, ve en re. Dit staat voor alles, zaal, veld of regulier.

 

Uitslagen

De volgende kolommen(velden) zijn er beschikbaar bij uitslagen:

wedstrijdcodewedstrijdnummerdatumwedstrijd
accommodatieaanvangstijdthuisteamuitteam
uitslagcompetitienaamcompetitiesoort 

Een aantal voorbeelden op een rij:

Uitslagen afgelopen week (standaard)

[uitslagen]

Uitslagen afgelopen 2 weken

[uitslagen aantaldagen="14" weekoffset="-2"]

Uitslagen afgelopen 3 weken

[uitslagen aantaldagen="21" weekoffset="-3"]

Sorteervolgorde

De sorteervolgorde van de uitslagen kan worden aangepast in de shortcode. [uitslagen datum_sorteervolgorde="datum"] Er kan worden gekozen voor: datum (standaard), datum-omgekeerd, datum-team-tijd, datum-team-tijd-omgekeerd en team.

Leeftijdscategorie

De leeftijdscategorie kan worden meegegeven aan de shortcode. Op deze manier kan er een weergave worden gecreërd voor bijv. alleen de uitslagen van de senioren. Dit kan op de volgende manier: [uitslagen leeftijdscategorie="senioren"]. Er kan worden gekozen voor: senioren, junioren en pupillen.

Spelsoort

De spelsoort kan worden meegegeven aan de shortcode. Op deze manier kan er een weergave worden gecreërd voor bijv. alleen de spelsoort zaal (dus alleen de zaalteams). Dit kan op de volgende manier: [uitslagen spelsoort="za"]. Er kan worden gekozen voor: alles, za, ve en re. Dit staat voor alles, zaal, veld of regulier.

Afgelastingen

[afgelastingen]

 

Stand / Uitslagen / Programma / Beker per team

Het is nu ook mogelijk om op een willekeurige pagina een blok stand/programma/uitslagen/beker te tonen van 1 team. Dit kan handig zijn om een blok met de stand van het 1e elftal op de homepagina te publiceren.

Het is ook handig voor webmasters die gebruik maken van zogenaamde “page-builders”, op deze manier kun je op de bestaande pagina van bv. het 1e een shortcode toevoegen en daarmee wordt de stand/programma/uitslagen/beker gekoppeld aan die pagina.

Standaardblok met Stand / Uitslagen / Programma / Beker

[sw_team post_id=""]

Blok met alleen stand

[sw_team post_id="" weergave="stand"]
Opties weergave: stand, uitslagen, programma, beker

Blok met alleen stand (en zonder periodestanden)

[sw_team post_id="" weergave="stand" periode="nee"]

Eigen wedstrijden

De eigenwedstrijden parameter kan worden meegegeven aan de shortcode. Op deze manier kan er bij programma en uitslagen een weergave worden gecreërd voor alleen het programma/uitslagen van dit team (en dus niet van de rest van de competitie). Dit kan op de volgende manier: [sw_team uitslagen_eigenwedstrijden="JA" programma_eigenwedstrijden="JA"].

* Het post_id dat moet worden ingevuld is het post_id van het team. Dit post_id kan worden gevonden door in de linkerkolom naar Teams te gaan -> klik vervolgens op het betreffende team en bekijk (boven in de adresbalk) welk nummer er staat achter ?post=. (zie afbeelding).

 

Stand / Uitslagen / Programma Blok

Toevoeging waarmee op een willekeurige pagina een stand/programma/uitslagen/beker blok kan worden getoond. Door middel van de shortcode [sw_team post_id="" weergave=""]. Bij post_id moet het post_id van de teampagina worden ingevuld. Weergave is optioneel, indien leeg wordt het gehele blok getoond (stand/programma/uitslagen/beker) en er kan ook gekozen worden voor alleen de stand weergave=”stand”.

Bekijk hier een voorbeeld van het blok stand van JO-09-1 > Stand JO-09-1

 

Programma per team / Uitslagen per team / Stand per team

Toevoeging waarmee op een willekeurige pagina een switch kan worden getoond. Door middel van de shortcodes [programma_teams], [standen_teams] en [uitslagen_teams] kan dit worden aangeroepen.
Bekijk hier de demo pagina’s: